Voet-inn historie

Begin september 2009 vierden wij dat de schoenenzaak aan het Zuideinde, al weer 25 jaar bestond en dat deden wij met de klanten met een groots kortingsfestival! Vier keer stonden er telkens een week lang twee merken centraal, waarop dan 25% korting werd gegeven. De reacties waren overweldigend en vele nieuwe klanten hebben we mogen verwelkomen.

In de Meppeler Courant van 31 augustus 1984 legt Jan Wieringa uit waarom zijn nieuwe schoenenzaak aan het zuideinde VOET INN heet: "Inn" is het Engelse woord voor herberg, waar het goed toeven is, waar er goed voor je wordt gezorgd en waar je je fijn voelt. Dat proberen we met de voeten ook te doen. Want voeten komen bij ons op de eerste plaats’

Na ruim 30 jaar gaat dat nog steeds op, nog steeds staan bij de Voet inn de voeten op de eerste plaats, maar er is in de afgelopen 30 jaar ook heel veel veranderd. Pasvorm fabrikanten zijn er in geslaagd om met behoud van kwaliteit en loopgemak prachtige mooie schoenen te maken met een eigen karakter en naar de laatste mode. Een merk als Loints heeft een heel eigen karakter en haalt de prominente modebladen! Maar ook de vertrouwde merken als Verhulst, Solidus en Xsensible mag je wat dat betreft niet uit vlakken. Kinderschoenen van Bunnies en Piedro volgen de laatste modetrends op de voet, maar zijn er nog steeds in lengte-, en in wijdte maten. Ook voor wandelschoenen van  Meindl kunt u bij Voet inn terecht.

Onze voeten vormen een ingenieus en onmisbaar bewegingsapparaat. De voeten dragen ons hele lichaam, jaren lang. Onze voeten zetten we iedere dag gemiddeld zo'n 10.000 keer neer. Dat betekend dat iemand die 70 jaar is, er al zo'n 4 rondjes rond de aarde op heeft zitten. Dankzij je voeten heb je een grenzeloos bewegingsvermogen. Wil je dit zo houden dan moet je ze met respect behandelen. Je leven lang zal je gezondheid profiteren van de extra zorg die je aan je voeten besteed. Als voeten niet van jongs af aan goed worden behandeld dan gaan ze een keer - ergens onderweg -protesteren.

Problemen van uw voeten, enkels, knieën, heupen en zelfs rugklachten staan vaak in verband met de stand van uw voeten. Om u te adviseren en te helpen maken ze bij Voet inn vaak eerst een blauwdruk van uw voeten. Al pratend over uw problemen kan het zijn dat “eigen zolen” aanmeten noodzakelijk is. Zij kunnen de zooltjes, naar behoefte, ‘in eigen huis’ voor u maken. Vaak is trouwens een goed schoenadvies al voldoende; maak voor een dergelijk advies gesprek eerst even een afspraak, dan komt u niet voor niets.

Boven de winkel bevinden zich naast het magazijn ook een behandelkamer voor pedicure en een massage kamer. Vanaf het begin is er naast de winkel altijd een pedicure praktijk geweest. Ondertussen is die praktijk uit gebreid, en is Jan Wieringa een erkende sport(zorg)masseur, reflexzone masseur, tenenlezer en tenen- en voetenontleder.

Hij heeft z'n horizon verbreed, zocht het in pedicure, sport(zorg)massage, podologie (therapiezolen) en voetreflexologie. Grinnikt: ik ben platvloers, voeten interesseren me!" Steeds vaker kreeg hij klanten over de vloer met complexe voetvragen. "Ik dacht: komen al die problemen nu uit het lijf of uit de kop?" Tenenlezen is zijn antwoord. Voeten zijn spiegels. De vorm krijg je bij je geboorte al mee, maar de stand van de tenen wordt grotendeels bepaald door hoe je met prikkels van buitenaf omgaat." Een gebroken hart? Heel goed mogelijk dat dan ook de kleine teen "teen van vertrouwen" is gedeukt.

Met talloze voorbeelden verbijstert Jan z'n cliënten en cursisten, die zelf vaak ook enthousiast aan het tenenlezen slaan op strand en in de sauna. "maak voor de gein eens een foto van je eigenvoeten; en over precies één jaar weer. Dan zie je soms grote verschillen.