Podologie

Voeten:

De smalle, brede, grote of kleine voet bestaat uit: 28 botten en beentjes, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen.

De spieren doen het werk. Zij zorgen er voor dat je de botten kunt bewegen en rechtop blijft staan. De spieren zijn weer aan de botten bevestigd door de pezen.

Alle botjes in beide voeten samen vormen een kwart van alle beenderen in het lichaam.

Zonder voedsel en zuurstof kunnen de weefsels en de voet niet functioneren.

A: Aanzicht buitenkant voet.
B: Aanzicht binnenkant voet.
Ca: calcaneus = hielbeen
Cb: os cubiodeum = teerlingbeen
Cn: ossa cuneiformia = wigvormigebeenderen
M: ossa metatarsaal = middenvoetsbeenderen
N: os naviculare = scheepvormigbeen
T: talus = sprongbeen

 

De bloedvaten brengen bloed met veel voedsel naar de cellen en voeren de afvalproducten weer af. De zenuwen geven sensaties als pijn en koude door aan de hersenen. En via de zenuwen wordt de voet verteld wat hij moet doen. Al deze onderdelen bij elkaar zorgen ervoor dat je kunt staan en lopen. Bovendien bevatten uw voeten ook nog maar liefs 250.000 zweetkliertjes die iedere dag ongeveer zo’n kwart liter vocht afscheiden.

Voeten waar van wij vinden dat ze goed verzorgd behoren te worden.

 

Onze voeten vormen een ingenieus en onmisbaar bewegingsapparaat. De voeten dragen ons hele lichaam, jaren lang. Onze voeten zetten we iedere dag gemiddeld zo'n 10.000 keer neer. Dat betekend dat iemand die 70 jaar is, er al zo'n 4 rondjes rond de aarde op heeft zitten.Dankzij je voeten heb je een grenzeloos bewegingsvermogen. Wil je dit zo houden dan moet je ze met respect behandelen. Je leven lang zal je gezondheid profiteren van de extra zorg die je aan je voeten besteed.

Als voeten niet van jongs af aan goed worden behandeld dan gaan ze een keer - ergens onderweg - protesteren.

 

Voetvormen:
De meeste voetvormen hoeven geen enkel probleem te geven. Het zijn lang niet altijd “misvormingen” maar gewoon natuurlijke verschijnsel.

Veel voorkomende voettypes zijn hier afgebeeld.

Kijk en vergelijk eens met de afdrukken van uw voeten die u “achterlaat” op het strand en bv. op de badkamervloer.

 

Voetverzorging:
Dat voeten verzorging verdienen vergeten we nog al eens. Een prima huis - tuin en keukenmiddel voor een zachte en soepele huid: meng het sap van een citroen met twee eetlepels olijfolie en twee lepels zeezout. Masseer hier je voeten eens mee!

Voetproblemen:
Vrouwen hebben vier keer vaker last van voetproblemen dan mannen. De meest voorkomende klachten zijn:
1 eelt
2 likdoorns
3 ingegroeide nagels
4 schimmel of kalknagels
5 wratten

 

Podologische zooltjes, inlays, steunzolen:

Het is maar net hoe of je het noemt...
Maar er zit verschil tussen!

Het principe hiervan is hetzelfde. De bedoeling van een “eigen inlegzool” is het corrigeren van uw voeten en/of lichaam.

Problemen van uw voeten, enkels, knieën, heupen en zelfs rugklachten staan vaak in verband met de stand van uw voeten. Om u te adviseren en te helpen maken wij vaak eerst een blauwdruk van uw voeten. Al pratend over uw problemen kan het zijn dat “eigen zolen” aanmeten noodzakelijk is. Wij kunnen de zooltjes, naar behoefte, ‘in eigen huis’ voor u maken. Soms is zelfs een goed schoenadvies al voldoende. U wilt kunnen werken, wandelen of winkelen zonder dat uw voeten protesteren.

Voor de meeste “eigen inlegzolen” is het aan te bevelen om veterschoenen te dragen, maar ook in hoge schoenen en laarzen kan dit prima. De pasvorm van een pump moet wel bijzonder goed zijn wil deze met ‘eigen ‘inlegzool goed passen. Toch, met de merken waarmee wij werken mag u een redelijke kans van slagen verwachten.

Service is voor ons een vanzelfsprekend begrip. De zorg houdt niet op bij het verkopen van schoenen, nazorg is net zo belangrijk. Dit geld voor zowel voor kinderen, als voor volwassenen. Kortom als u staat op kwaliteit en u wilt er ook op lopen, dan bent u aan het juiste adres.Voor advies: over het aanmeten van “eigen inlegzolen” of aanpassingen aan uw schoenen, wel graag vooraf een afspraak maken.